Browse By

FIV segmentat – o abordare moderna de succes

Din practica mea medicala am remarcat un model care isi dovedeste tot mai mult eficienta, raportata in clinica noastra printr-o rata de reusita de aproximativ 55-60%.

Manifestarile stiintifice propun diverse solutii care sa duca la rate de sarcini tot mai bune. Unele dintre ele sunt confirmate in practica prin rezultatele pozitive, altele sunt abandonate.

Una din variantele propuse pentru o categorie mare de cupluri este si FIV-ul segmentat. Acest concept a fost lansat acum 2-3 ani si consta intr-o stimulare ovariana cat mai eficienta, obtinerea unor embrioni de calitate, apoi TOȚI acesti embrioni sunt inghetati, iar transferul lor se realizeaza intr-un alt ciclu natural.

Rationamentul pentru care se evita transferul pe ciclul de stimulare (fresh cycle) sunt valorile excesive ale Estradiolului (hormon implicat in stimularea ovariana), care are cresteri semnificative la o anumita categorie de paciente. Aceste valori crescute ale Estradiolului  in ciclurile de stimulare au multiple efecte nedorite :

  • contractilitate uterina crescuta (video)
  • afectarea endometrului (locul de implantare al embrionilor)
  • frecventa mai mare a sarcinilor extrauterine
  • greutate mai mica la nastere a nou nascutilor
  • nasteri premature mai frecvente

Unul din marele avantaje ale acestui protocol, este evitarea riscului de aparitie a sindromului de hiperstimulare ovariana severa (OHSS)

Alt avantaj ar fi posibilitatea transferului embrionilor pe ciclu fara stimulare  in conditii naturale si firesti.

Este nevoie si de o cooperare  din partea cuplului, care dupa consiliere sa accepte amanarea transferului intr-o alta luna.

Alt aspect important fara de care nu ar fi posibila efectuarea FIV segmentat este si un laborator bine utilat cu personal calificat care ar garanta o calitate inalta al procesului de inghetare (vitrificare) al embrionilor. Acest lucru a fost verificat si confirmat in clinica noastra prin numeroase sarcini obtinute prin FIV segmentat, cu o rata peste cea a FIV-ului fresh : 55-60% vs 40-44%.

competenta-embrionala RECEPTIVITATE-ENDOMETRIALA morfologie-rapida efecte-cos


consult-fertilitate-iasi-doctor-bors

Ai intrebari sau vrei o parere avizata legata de acest subiect?

Lasa-mi un mesaj pe Facebook sau pe e-mail la doctor.adrianbors@gmail.com .

 


Leave a Reply