Browse By

O noua speranta pentru femeile cu rezerva ovariana scazuta sau raspuns ovarian slab

Hormonelle-Stimulation

Cea mai importanta conferinta anuala a celor implicati in FIV – ESHRE, a venit si in 2015 cu cateva noutati interesante.

Una dintre ele s-a referit la protocoalele de stimulare din cadrul procedurile de Fertilizare in vitro pentru pacientele cu raspuns ovarian slab (poor -responder). O abordare inovativa si curajoasa cu rezultate dovedite deja pe un lot de paciente poor responder.

Problema mare a pacientelor cu raspuns slab, este numarul mic de ovocite recoltate si respectiv un numar mic sau chiar neobtinerea de embrioni.

In mare, ideea consta in o dubla stimulare in aceiasi luna. Se stimuleaza ovarele, se extrag ovocitele din foliculuii produsi, apoi dupa 4 zile se incepe o noua stimulare, identica ca si doza si durata cu cea anterioara si apoi se recolteaza un nou lot de ovocite.

In rezultatul unei astfel de abordari a crescut semnificativ numarul de ovocite recoltate, in multe cazuri la a doua recoltare s-au obtinut chiar mai multe ovocite decat la prima!!! (vedeti pozele de mai jos). Iar un numar mai mare de ovocite, creste direct proportional si numarul de embrioni obtinuti si in final o rata de sarcini imbunatatita.

Acest nou protocol a fost denumit sugestiv – DUOSTIM.

Teoria acumulata la ESHRE o vom implementa cat mai curand si in practica de zi cu zi, in beneficiul pacientilor nostri.

rezerva ovariana duostim fertilitate-femei

 


consult-fertilitate-iasi-doctor-bors

Ai intrebari sau vrei o parere avizata legata de acest subiect?

Lasa-mi un mesaj pe Facebook sau pe e-mail la doctor.adrianbors@gmail.com .

Leave a Reply