Browse By

Care tratament de infertilitate este potrivit ție?

Citind tot mai mult devii oarecum imună la anumite mituri care circulă pe internet și totuși ești indecisă asupra cărui tratament de infertilitate să-ți focusezi atenția.

Taie de pe listă ideea conform căreia: lasă timpul să treacă și fertilitatea ta se va îmbunătăți. După cum știi este o problemă medicală ce într-o proporție mare este tratabilă. În lume, mai mult de 3 milioane de bebeluși sunt rezultați în urma unui ciclu de Fertilizare In Vitro. Evident sunt și alte metode de succes: medicație, operație, inseminare intrauterină, fiv pe ciclu natural, embriotransfer, donare de spermă sau ovocite.

În cazul a mai mult de jumătate dintre cuplurile care apelează la un medic specialist, femeia rămâne însărcinată.

Tu și partenerul aveți probleme de fertilitate?

Există un număr de tratamente de infertilitate pe care le stabiliți împreună cu medicul specialist în tratarea infertilității, nicidecum urmând sfaturile unor cupluri care au avut probleme similare.

Evident, de obicei se începe cu opțiunea minim invazivă.

Vizita la medic apare în cele mai multe cazuri după 2 ani de încercări eșuate de a obține o sarcină. Dacă femeia are peste 35 de ani sau ciclul menstrual este neregulat și a trecut de 6 luni de când încearcă să rămână gravidă atunci este recomandat să viziteze un medic cât de repede posibil. Remarcă validă și pentru partener, de asemeni.

Pune accent pe semnalele date de corpul tău!

Problemele comune la bărbați sunt următoarele:

  1. număr scăzut de spermatozoizi – oligospermie
  2. probleme cu mișcarea spermei – astenozoospermie
  3. forma anormală a spermei
  4. Necrozospermie – sperma care este complet imobilă

Top afecțiuni la femei:

  1. probleme cu uterul sau cervixul
  2. ovare care nu dezvoltă ovocite în mod regulat
  3. Tuburi falopiene blocate sau deteriorate

Aici vom expune o serie de tratamente de infertilitate urmărind linia minim-maxim invaziv.

 

Probleme cu ovulația?

Dacă este cazul unei debalansări hormonale sau rezerva ovariană este scăzută se apelează la tratament medicamentos pentru fertilitate. Are rolul de a readuce sistemul reproductiv la viață, atât la bărbați, cât și la femei.

De asemeni sunt un răspuns just și dacă problema de fertilitate nu este cunoscută. Se urmează în legătură cu un alt tratament precum inseminarea intrauterină.

 

Injectare de hormoni

Dacă nu rămâi însărcinată cu tratamentul medicamentos recomandat de specialist, cel mai probabil se va apela la injectarea hormonală. Aceste injecții te ajută să ovulezi. Există o paletă întreagă de medicamente dintre care să alegi și care dau rezultate favorabile. Jumătate dintre femeile care ovulează râman însărcinate după un astfel de tratament injectabil.

Inseminarea intrauterină (IUI)

Dacă spermatozoizii au nevoie de ajutor să ajungă la ovocit, prin plasarea unei mostre concentrate de sperma direct in uter la timpul potrivit poate mari sansele obtinerii unei sarcini.

Când se apelează la operație chirurgicală?

Tratamentul de infertilitate invaziv se recomandă în cazul unei endometrioze, fibroză, tuburi falopiene blocate, probleme de natură anatomică, chisturi ovariene. Doctorul va încerca sa îndepărteze problema pentru a crește șansele unei sarcini reușite.

Donare de spermă

Femeile fertile pot opta pentru IUI cu spermă de la un donator. Va fi nevoie de mai mult încercări, dar rata de reușită se ridică la peste 80%.

Reproducere umană asistată

Fertilizarea In Vitro redă speranța cuplurilor infertile când alte tratamente nu au funcționat. Se combină direct ovocitul cu sperma în laborator, după care embrionul este transferat în uter.  Unele proceduri utilizează tehnici speciale de fertilizare numite injectare Intracitoplasmică de Spermatozoizi (ICSI) sau PICSI.

 

Leave a Reply