Browse By

Azoospermia – afecțiunea tratată cu succes în peste 75% din cazuri

Iașul este unul dintre orașele din România în care se pot oferi soluții chiar și pentru cele mai dificile cauze ale infertilității, atât a celor feminine cât și a celor masculine.

Se împlinesc deja cinci ani de când tratăm cu succes cel mai sever diagnostic al infertilității masculine – Azoospermia.

Ce este Azoospermia? Azoospermia este termenul medical folosit pentru afecțiunea care se manifestă prin lipsa completa a spermatozoizilor în lichidul eliminat în urma ejaculării. Cu acest tip de afecțiune sunt diagnosticați circa 10% dintre bărbații adulți infertili.

În prezent avem o rată de peste 75% în obținere de spermatozoizi în urma puncțiilor și biopsiilor testiculare! O rata atât de mare se datorează în special selecției corecte a cazurilor prin investigații și analize de specialitate, dar și a tratamentului medicamentos pre-procedură.

Un procent de 40% dintre pacientele partenere ale bărbaților diagnosticați cu azoospermie au născut copii sănătoși, ca urmare a procedurii de Fertilizare in vitro cu sperma extrasa anterior. Acest procent înseamnă un total de peste 30 de familii împlinite!

Rezultatele obținute nu ar fi fost posibile însă fără o echipă medicală multidisciplinară, indispensabilă în tratarea azoospermiei. Echipa care a fost responsabilă de aceste reușite este formată din embriologi seniori, certificați ESHRE, urolog, ginecolog, anestezist, genetician, endocrinolog.

Pe lângă cazurile fericite, din păcate ne întâlnim însă și cu cazuri în care nu găsirea spermatozoizilor este imposibilă. Pentru astfel de cazuri, rămâne deschisă opțiunea de a apela la banca de spermă Cryos – Danemarca.

Nimic nu este imposibil, iar scopul echipei noastre este de a lupta alături de cuplurile care doresc să își întemeieze sau să îți mărească familia. Curajul și voința cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea ne determină să fim tot mai buni și să facem tot posibilul pentru a ne putea bucura în final de rezultate pozitive.

Vezi mai multe despre Azoospermie și aici:

In 2015 am demonstrat ca putem invinge Azoospermia* !