Browse By

Activitate Centru de Fertilitate Iasi 2014

2014-rezumat

Am avut un an 2014 cu rezultate foarte bune, de fapt a fost cel mai bun an de pana acum in activitatea primului Centru de Fertilitate din Iasi.

In urma procedurilor de reproducere umana asistata efectuate de echipa noastra in 2014 s-au nascut deja sau urmeaza sa se nasca peste 100 de bebelusi! Astfel “gradinita” Centrului de Fertilitate se apropie rapid de cifra de 300 de bebelusi de la inceputul activitatii si speram sa creasca si mai mult in 2015.

Performanta anului a fost obtinerea multor sarcini prin transfer de embrioni dezghetati, care anterior au fost inghetati. Aceasta tehnica a devenit una care a adus in 2014 rezultate mai bune decat in cazul fertilizarilor “fresh”. Bucuria noilor sarcini a venit atat pentru cupluri care nu au reusit la prima incercare dar si pentru cei care au folosit “rezerva” de embrioni pentru a aduce pe lume o surioara sau un fratior copiilor nascuti deja.

Dintre cele mai dificile cazuri cu care ne-am confruntat au fost cele in care rezerva ovariana era scazuta cu valoarea AMH extrem de mica. Am reusit sa obtinem 7 sarcini in astfel de situatii limita.

Suntem adeptii transferurilor cu embrioni de ziua a 2-a si a 3-a, dar rezultatele incurajatoare de la finalul anului cu transfer de blastocisti, ne va face sa reconsideram intr-o oarecare masura strategia pentru anul 2015 pentru a putea oferi fiecarui cuplu in parte optiunea care ii este cea mai indicata.

In continuare am fost apelati pentru proceduri de cupluri din afara Romaniei, in majoritate romani din diaspora si din Republica Moldova, multi dintre ei cu sarcini deja obtinute in centrul nostru sau indrumati de alte familii implinite care ne-au recomandat peste hotare.

Pe final de an, vreau sa multumesc intregii echipe cu care am placerea si onoarea sa lucrez si sa asigur toti pacientii ca sunt speciali pentru noi si ca in anul in 2015 vom si mai buni si mai productivi!

La Multi Ani!

Leave a Reply