Browse By

2015 – Un an cu multe provocari, dar si cu rezultate pe masura!

centru fertilizare iasi

Am avut un an 2015 cu rezultate foarte bune, de fapt a fost cel mai bun an de pana acum in activitatea primului Centru de Fertilitate din Iasi.

In urma procedurilor de reproducere umana asistata efectuate de echipa noastra in 2015 s-au nascut deja sau urmeaza sa se nasca peste 125 de bebelusi!

O perioada mai lunga de timp am fost adeptii transferurilor cu embrioni de ziua a 2-a si a 3-a, dar rezultatele incurajatoare de la finalul anului 2014 cu transfer de blastocisti, ne-a facut sa reconsideram intr-o oarecare masura strategia pentru anul 2015 pentru a putea oferi fiecarui cuplu in parte optiunea care ii este cea mai indicata.

 

Astfel in acest an am in 40% din cazuri am transferat blastocisti (embrioni de ziua a 5-a), iar procentul de reusita in aceste situatii a ajuns la 50%. Rezultatele cele mai bune s-au obtinut prin transfer de blastocisti dezghetati, care anterior au fost vitrificati (congelare rapida). Aceasta tehnica a adus in 2015 rezultate mai bune decat in cazul fertilizarilor “fresh”(pe ciclul cu stimulare). Bucuria noilor sarcini a venit atat pentru cupluri care nu au reusit la prima incercare dar si pentru cei care au folosit “rezerva” de blastocisti pentru a aduce pe lume o surioara sau un fratior copiilor nascuti deja.

De asemenea imbunatatirea rezultatelor a venit si prin utilizarea Embryo Glue – “lipiciul de embrioni”.

Tehnica PICSI ne-a ajutat sa selectam cei mai competenti spermatozoizi pentru injectarea ulterioara ovocite.

Cele mai dificile cazuri au fost cele de Azoospermie (lipsa spermatozoizilor in ejaculat), pentru care impreuna cu o echipa extinsa de colegi (urolog, endocrinolog, genetician, psiholog, embriolog), am reusit sa obtinem in 50% din cazuri sarcini, care se vor finaliza cu nasteri in 2016.

Au continuat sa ne apeleze paciente tinere dar cu rezerva ovariana scazuta si cu valoarea AMH extrem de mica. Am reusit sa obtinem 14 sarcini in astfel de situatii limita.

In continuare am fost apelati pentru proceduri de cupluri din afara Romaniei, in majoritate romani din diaspora si din Republica Moldova, multi dintre ei cu sarcini deja obtinute in centrul nostru sau indrumati de alte familii implinite care ne-au recomandat peste hotare.

Pentru 2016 cele mai bune ganduri pentru pacientii care deja au reusit, dar mai ales un gand si mesaj de incurajare, de sustinere pentru acele cupluri care inca nu au reusit sa-si implineasca visul.

Asa cum multi deja ma cunosc, voi ramane la fel de deschis, in traditia relatiei mele de incredere cu pacientii care apeleaza la mine.

La inceput de nou an, vreau sa multumesc si intregii echipe cu care am placerea si onoarea sa lucrez si sa asigur toti pacientii ca sunt speciali pentru noi si ca in acest an vom si mai buni si mai productivi!
La Multi Ani!

consult-fertilitate-iasi-doctor-bors

Ai intrebari sau vrei o parere avizata legata de acest subiect?

Lasa-mi un mesaj pe Facebook sau pe e-mail la doctor.adrianbors@gmail.com .

 


 

Leave a Reply